Förfrågan

Familjehem åt flicka född 2011 i Eskilstuna med omnejd. (ID 19638)

Söker privat familj

Publicerad 2024-02-29

Beskrivning:

Eskilstuna kommun söker familjehem åt flicka född 2011 i Eskilstuna med omnejd. Hon önskar gå klart terminen ut från skola i Eskilstuna innan skolbyte.

Flickan placeras utifrån bristande föräldraförmågor. Hon har även varit utsatt för flera typer av våld och har pga detta utvecklat psykisk ohälsa och olika typer av självskadebeteende. Hennes uppväxt har bestått av en avsaknad av känslomässig tillgänglighet.

Flickan beskrivs vara lättsam och glad, kan vara blyg till en början. Hon gillar bland annat att läsa tjocka böcker på engelska, anime, manga och tiktok. Därutöver har hon anpassat schema i skolan och inte fullständiga betyg men bedöms ha alla förutsättningar för goda betyg så fort miljön hon vistas i ändras.

Familjehemmet bör kunna stötta henne i att upprätta hållbara rutiner kring hygien och låta henne få vara barn då hon tidigare tagit stort ansvar för sin mamma. Flickan är i behov av stabila trygga vuxna förebilder som kan ge henne vägledning och skydda henne för att försätta sig i riskfyllda miljöer. Vidare behöver hon stöd i sociala samspel och få hjälp att bearbeta trauma.

Vi söker i följande län:

Stockholms län, Södermanlands län, Uppsala län, Västmanlands län, Örebro län

logotyp Eskilstuna kommun Eskilstuna kommun

Org-nr.: 212000-0357

ID: 19638

Eskilstuna kommun (Eskilstuna kommun) ansvarar för innehållet på denna sida.