Förfrågan

Familjehem i Göteborg med omnejd sökes åt social 4-årig pojke. (ID 19693)

Söker privat familj

Publicerad 2024-03-28

Beskrivning:

Vi söker ett stadigvarande familjehem för en snart fyraårig pojke. Pojken är idag placerad i jourhem utifrån omsorgsbrist då hans mamma, som är ensam vårdnadshavare, lider av psykisk ohälsa. Pojken går i förskola på Hisingen vilket fungerar bra och det är önskvärt att han kan gå kvar där. Pojken kommer ha regelbundet umgänge med sin mamma och planeringen på längre sikt är att han ska kunna flytta hem till henne.

Pojken beskrivs som utåtriktad och glad i olika sociala sammanhang och tillsammans med andra barn och vuxna. Han gillar djur och är uppvuxen med katt samt bor med hundar i sitt jourhem. Jourhemmet beskriver att han har svårt för gränssättning vilket leder till utbrott när de är hemma. Pojken är sen i talutvecklingen vilket dock har förbättrats sedan han placerades i jourhem. Det finns en etablerad kontakt hos BVC som följer upp detta.

Vi söker ett tryggt och stabilt familjehem i Göteborg med omnejd med en eller två vuxna. Det får gärna finnas äldre barn i familjen. Familjen behöver ha en stor känslomässig tillgänglighet och tålamod då pojken testar gränserna och kan få kraftiga utbrott när han inte får som han vill. Det är viktigt att upprätthålla tydliga vardagsrutiner då det är något pojken inte fått med sig hemifrån, samt att kunna möta honom med stor lyhördhet och omsorg.

Som familjehem för Familjehemsenheten Hisingen erbjuds du bland annat:
- Stöd och handledning av kompetenta familjehemssekreterare med socionomexamen
- Vid behov fördjupad handledning av psykolog med inriktning på barn
- Grundutbildning för familjehem "Ett hem att växa i"
- Föreläsningar om relevanta ämnen två gånger per termin
- Möjlighet till kostnadsfritt samtalsstöd i olika privat- och arbetsrelaterade frågor via Falck Healthcare i sådant som rör t.ex. relationer, juridik, ekonomi och existentiella frågor
- Arvode och omkostnadsersättning enligt SKR:s riktlinjer
- Ersättning för förlorad arbetsinkomst vid behov

Välkommen att höra av dig vid intresse så kan vi berätta mer!

Vi söker i följande län:

Hallands län, Västra Götalands län

logotyp Göteborg, socialnämnden Hisingen Göteborg, socialnämnden Hisingen

Org-nr.: 212000-1355

ID: 19693

Göteborg, socialnämnden Hisingen ansvarar för innehållet på denna sida.