Förfrågan

Familjehem sökes till 15-årig tjej (ID 19745)

Söker privat familj

Publicerad 2024-05-06

Beskrivning:

Vi söker ett familjehem till en 15-årig tjej som önskar komma till en snäll familj där hon kan bo stadigvarande. Hon tycker om barn och djur. Ungdomen upplevs lätt att tycka om, rar, snäll, trevlig och har humor. Ungdomen behöver stöd i att stärka sin självkänsla och sitt självförtroende men också att kontrollera känslor och impulser, sätta gränser och skydda sig själv. Hon är i behov av en tydlig vardagsstruktur med rutiner, tydlighet och lågaffektivt bemötande. Ungdomen har ADD, autism och en ojämn begåvning avseende språkliga förmågan med uppföljning via BUP. Hon kan vända sig till droger för att kunna hantera sina starka känslor och dålig mående. Hon har dock varit drogfri tillräckligt länge för att kunna börja ADHD medicinering vilket förväntas kunna hjälpa henne med sitt mående. Ungdomen har pollenallergi. Hon är selektiv i maten men äter bra och kan hjälpa till i köket. Ungdomen har anpassad skolgång men har inga inlärningssvårigheter och kan visa stort intresse för att lära sig. Hon har kontakt med föräldrar, storasyster och morföräldrar.

Vi söker ett familjehem bestående av engagerade vuxna med vilja att lära känna ungdomen. Familjehemsföräldrarna behöver ha intresse och tid för ungdomen och ett hållande kring hennes vardag. En flexibel arbetssituation, för den ena eller bägge föräldrarna, är därmed att föredra. I familjehemmet ska det inte bo pojkar i samma ålder. Familjehem behöver ha kunskaper/erfarenhet gällande ADD och missbruk och dess risker. Rent geografiskt behöver familjehemmet vara placerat så det över en helg är möjligt att ta sig till och från Göteborg.

Som familjehem för Familjehemsenheten Hisingen erbjuds du bland annat:
- Stöd och handledning av kompetenta familjehemssekreterare med socionomexamen
- Vid behov fördjupad handledning av psykolog med inriktning på barn
- Grundutbildning för familjehem "Ett hem att växa i"
- Föreläsningar om relevanta ämnen två gånger per termin
- Möjlighet till kostnadsfritt samtalsstöd i olika privat- och arbetsrelaterade frågor via Falck Healthcare i sådant som rör t.ex. relationer, juridik, ekonomi och existentiella frågor
- Arvode och omkostnadsersättning enligt SKR:s riktlinjer
- Ersättning för förlorad arbetsinkomst vid behov

Välkommen att höra av dig vid intresse så kan vi berätta mer!

Vi söker i följande län:

Hela landet

logotyp Göteborg, socialnämnden Hisingen Göteborg, socialnämnden Hisingen

Org-nr.: 212000-1355

ID: 19745

Göteborg, socialnämnden Hisingen ansvarar för innehållet på denna sida.