Förfrågan

Jourhemspoolen Nordväst söker nya jourhem i Stockholmsområdet (ID 19591)

Söker privat familj

Publicerad 2024-02-07

Beskrivning:

Har du/ni tidigare erfarenhet av barn och ungdomar samt förmåga att ge dem trygghet när livet stormar? Nu utökar vi verksamheten och söker ytterligare jourhem.

Från våra åtta samverkande kommuner i nordvästra Stockholm får vi många förfrågningar om barn och ungdomar som är i behov av ett jourhem. Som jourhem tar du emot barn eller ungdomar i ditt hem, ofta med kort varsel. Barnet bor med dig/er allt från ett dygn till flera månader. Ofta handlar det om barn och ungdomar som har upplevt svåra livshändelser. De har behov av ett mycket gott omhändertagande i vardagen och behöver ditt/ert stöd med bl.a. vårdkontakter, skolgång, kontakt med socialtjänsten samt med biologiskt nätverk.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med socialtjänsten och med oss på Jourhemspoolen. Vi vill att du/ni har goda kunskaper i svenska språket. Andra språkkunskaper är ett stort plus. Minst en vuxen i familjen behöver kunna vara hemma på heltid eller ha ett arbete med mycket flexibla arbetstider. Eventuella barn i familjen bör ha passerat småbarnsåren. Ni behöver kunna erbjuda placerade barn/ungdomar eget rum med fönster i bostaden. Vi söker familjer i Stockholmsregionen och vi ser helst att ni har körkort och tillgång till bil.

Alla våra jourhem grundutbildas, får en egen jourhemskonsulent samt extern handledning. Nya jourhem får även tillgång till ett mentorsjourhem. Arvode och omkostnadsersättning utgår för uppdraget. På jourhemspoolen arbetar socionomer med stor erfarenhet av utredningar och placeringar av barn och ungdomar. Jourhemspoolen är en kommungemensam verksamhet utan vinstdrivande intresse.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Vi söker i följande län:

Stockholms län

logotyp Jourhems- och Familjepoolen Nordväst Jourhems- och Familjepoolen Nordväst

Org-nr.: 212000-0134

ID: 19591

Jourhems- och Familjepoolen Nordväst (Sollentuna kommun) ansvarar för innehållet på denna sida.