Förfrågan

Omvida behöver fler familjehem i Hässleholm och Höör med omnejd (ID 19590)

Söker privat familj

Publicerad 2024-02-06

Beskrivning:

Vi söker både familjehem med tidigare erfarenhet av att vara familjehem och familjer som inte tidigare har varit familjehem.

Vår verksamhet erbjuder:
• Familjehemskonsulenter med lång erfarenhet av socialt arbete och förstärkt familjehemsvård.
• Beredskap dygnet runt av familjehemskonsulenter för familjehemmet.
• Kontinuerlig handledning i familjehemmet för stöd och utveckling. Utbildningstillfällen och familjehemsträffar erbjuds under uppdraget som familjehem.
• Familjehemskonsulenterna avlastar familjehemmen genom att samordna kontakt och planering mellan uppdragsgivare, familjehem och andra eventuella insatser. De ansvarar även för att viktig information når socialtjänsten skyndsamt och för sammanställningen av skriftliga vårdsammanfattningar till uppdragsgivaren.
• Noggranna matchningar sker för att undvika sammanbrott och nå stadigvarande familjehemsplaceringar.

Målgrupp och uppdrag:
Vår verksamhet tar emot barn och ungdomar med psykosocial problematik. Vi tar även emot förälder/barn-placeringar och skyddsplaceringar.

Våra medarbetare:
Vår verksamhetschef och våra familjehemskonsulenter har alla lång och gedigen erfarenhet av socialt arbete och av förstärkt familjehemsvård. Våra familjehemskonsulenter är socionomer med flera vidareutbildningar såsom till exempel handledarutbildning, TMO-traumamedveten omsorg, tydliggörande pedagogik, steg 1 familjeterapi och lågaffektivt bemötande. Familjehemskonsulenterna är även utbildade enligt utredningsmetoden Nya Kälvesten. RFF - Riksförbund för förstärkt familjehemsvård

Vi är medlemmar i RFF, Riksförbundet för förstärkt familjehemsvård, och vi engagerar oss aktivt i RFF:s kvalitetsarbete. För barn och ungdomars rätt till kvalitativ familjehemsvård.

Besök gärna vår hemsida för mer information, www.omvida.se
Följ oss gärna på Instagram. Vår Instagramsida heter "Omvida Familjehem".

Vi söker i följande län:

Skåne län

logotyp Omvida AB Omvida AB

Org-nr.: 559019-8478

ID: 19590

Omvida AB (Omvida AB) ansvarar för innehållet på denna sida.