Förfrågan

Söker erfaret familjehem till en tjej som ska fylla 16 i år. (ID 19647)

Söker konsulenstödd familj
Söker privat familj

Publicerad 2024-03-06

Beskrivning:

Hon har blivit utsatt för våld i hemmet. Komplex problematik med utåtagerande och socialt normbrytande beteende. Svårt att samspela med andra, framför allt ungdomar. Aktuell för DBT-behandling. Hon är i nuläget placerad på ett HVB-hem.

Hon är diagnostiserad med AD/HD och diabetes typ 1 och behöver stöd och stöttning i att sköta sin medicinering. Hon behöver stöd i matvanor och i äta en varierad kost med minskat sockerintag. Under tiden som hon har bott på HVB-hem har personalen sett en viss förbättring i hennes beteende och hon är inte lika utåtagerande som tidigare. Det har dock förekommit incidenter där hon agerat fysiskt och varit verbalt hotfull. På HVB-hemmet har hon begränsning i utevistelser utan personal. Drogtester görs på HVB-hemmet.

Tjejen behöver en strukturerad vardag med tydliga rutiner och bemötas lågaffektivt. Skolan hon går på är en skola för barn med beteendeproblematik med få elever. Skolan bedömer att hon har studiekapacitet men att hennes motivation pendlar. Närvaron i skolan har gått upp och ner. Hon har svårigheter i det sociala samspelet vilket påverkar hennes inlärningsförmåga.

Vi tänker att tjejen inte bör placeras med andra barn. Ej hund i hemmet. Fördel om hemmet finns i Malmö eller i nära anslutning. Annars söker vi familjehem i Skåne och angränsande län. Vi tänker att en i familjehemmet ska vara hemma på heltid.

Vi söker i följande län:

Blekinge län, Hallands län, Kronobergs län, Skåne län

logotyp Malmö stadsområde Norr Malmö stadsområde Norr

Org-nr.: 212000-1124

ID: 19647

Malmö stadsområde Norr (Malmö Stad stadsområde Norr) ansvarar för innehållet på denna sida.