Förfrågan

Söker familjehem/jourhem för flicka f -11 (ID 19623)

Söker konsulenstödd familj
Söker privat familj

Publicerad 2024-02-20

Beskrivning:

Vi söker familjehem alt jourhem (gärna som kan tänka sig att bli familjehem på sikt) i Skåne till flicka placerad utanför hemmet sedan juli -22 pga. Mamma med psykisk ohälsa och ev. våldsam pappa. Flickan har PTSD.

Vi ser att blivande jourhem/familjehem är motiverade att lägga tid och energi för att stötta flickan genom kommande traumabehandling. Flickan har varit utsatt för sexuella handlingar inom familjen och hon har visst sexuellt uppsökande eget beteende och behöver stöttning och visad öppenhet inför att prata om svåra frågor. Visst självskadebeteende kan förekomma.

Hon har umgänge med yngre bror och föräldrar tillsammans med kontaktperson som närvarar och stöttar vilket fungerar väl. Flickan är i behov av mycket vuxenkontakt och ska helst bo utan andra barn alternativt tillsammans med äldre självgående flicka. En familj där man gärna gör gemensamma aktiviteter. Hon har svårt att se sin egen del i konflikter, har svårt med kontakter med jämnåriga, dålig självkänsla men bra självförtroende. Flickan beskrivs som lätt att tycka om och vänder sig till vuxna för stöd och hjälp. Trots perioder av skolfrånvaro så når hon målen i skolan men behöver stöttning för att inte tappa motivationen och att inte ställa för höga krav på sig själv.

Familjehemsenheten i Trelleborgs kommun, som är en del av Socialförvaltningen, är en liten arbetsgrupp med några familjehemssekreterare och några vårdansvariga socialsekreterare som har ett tätt samarbete med varandra, barnets nätverk och uppdragstagare. Som familjehem erbjuds man både enskild handledning och handledning i grupp samt utbildning.

Vi söker i följande län:

Skåne län

logotyp Trelleborgs kommun Trelleborgs kommun

Org-nr.: 212000-1199

ID: 19623

Trelleborgs kommun (Trelleborgs kommun) ansvarar för innehållet på denna sida.