Förfrågan

Vi söker ett stadigvarande och erfaret familjehem åt två pojkar födda -17 och -19 år. (ID 19631)

Söker privat familj

Publicerad 2024-02-26

Beskrivning:

Pojkarna är idag jourplacerade. Grunden till placering är omsorgsbrist sam våld i hemmet. Det finns även en misstanke om att barnen också blivit utsatta för våld. Detta är två små pojkar som tillsammans med sin storasyster har fått ta mycket eget ansvar och fått klara sig själva.

Pojkarna, framför allt femåringen, har en eftersatt språkutveckling och behöver stöd och hjälp med detta. Pojkarna har gjort framsteg efter placering men det kräver fortsatt mycket stöd samt kontakt med logoped. Yngsta pojken har svårt för separationer och behöver extra stöd vid separationer. Pojkarna har mycket energi och gillar att vara aktiva. Skola och förskola berättar om killar som har kompisar och som leker bra med andra. Pojkarna tycker om bilar, traktorer och fotboll.

Vi ser helst att ni som familjehem bor i eller närheten av Marks kommun, med max avstånd 1,5 timmes bilfärd. Detta för att underlätta umgänge som är ca 2 gånger i månaden.

Som familjehem för Marks kommun erbjuds du bland annat:
- Stöd och handledning av kompetenta familjehemssekreterare.
- Grundutbildning för familjehem "Ett hem att växa i"
- Föreläsningar om relevanta ämnen en gång per termin
- Arvode och omkostnadsersättning enligt SKR:s riktlinjer
- Ersättning för förlorad arbetsinkomst vid behov

Vid förslag på familjehem sker en första kontakt via mail gärna med en kortare beskrivning av er som familj. Därefter återkommer vi om vi önskar gå vidare i processen.

Vi söker i följande län:

Hallands län, Jönköpings län, Västra Götalands län

logotyp Marks kommun Marks kommun

Org-nr.: 212000-1504

ID: 19631

Marks kommun (Marks kommun) ansvarar för innehållet på denna sida.