Konsulent

Amplius Omsorg AB

Beskrivning:

Amplius arbetar för en vidgad vård och omsorg inom familjehemsvård, HVB och skyddade boenden.

Amplius arbetar på uppdrag av socialtjänsten. Vi rekryterar, utreder, handleder och utbildar familjehem som socialtjänsten sedan kan placera barn i behov av stöd hos.

Amplius är den samordnande parten och finns som stöd till familjehemmet under hela uppdraget. Våra familjehem utreds och handleds av våra erfarna familjehemskonsulenter. De är utbildade socionomer med handledarutbildning och har mångårig erfarenhet inom familjehemsvård. Vi har även egna terapeuter och psykologer anställda i verksamheten, som vid behov kan ingå i teamet tillsammans med familjehemmet och familjehemskonsulenterna. Amplius erbjuder även jourhem och förstärkta familjehem.

I Amplius familjehem ingår: Utredning och analys utifrån BRA-fam och Kälvestensmodellen Professionell handledning av erfarna familjehemskonsulenter Stöd vid behov av anställda terapeuter och psykologer Stödtelefon dygnet runt, året runt.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vi lägger stor vikt vid att samtliga våra medarbetare har minst en tvåårig relevant teoretisk utbildning och mångårig erfarenhet av utrednings- och/eller behandlingsarbete. På årsbasis genomför vi fortbildningsserier inom de metoder som verksamheterna utgår från.

Vi har ett beprövat ledningssystem som utvecklats under många år. Det systematiska kvalitetsarbetet är väl förankrat i alla led i organisationen. Utöver det dagliga förbättringsarbetet som sker i verksamheterna har vi ett kvalitetsråd som arbetar operativt med systematiskt förbättringsarbete och strategiska kvalitetsutvecklingsfrågor. Vi arbetar just nu med att certifieras i ISO9001.

Amplius är medlem i Vårdföretagarna, Svenskt Näringsliv, Svenska Vård, SSIL och HVB-guiden. Vi deltar på mässor och konferenser där vi utbyter tankar, erfarenheter och idéer med uppdragsgivare och andra kollegor i branschen, också det en viktig del i vårt utvecklingsarbete. Vi mäter vår kvalitet genom evidensbaserade skattningar, externa kvalitetsundersökningar och klientundersökningar.

Referenser och kvalitetsrapport finns att lämna på begäran.

logotyp Amplius Omsorg AB Amplius Omsorg AB

Besöksadress:
Blekingegatan 1, 371 57 Karlskrona

Kontaktpersoner:
Jeanette Tillgren
Verksamhetschef
0708174552
Birgitta Johansson
Familjehemskonsulent
0703424093

https://www.ampliusomsorg.se

Telefon: 073-594 18 33
Org-nr.: 559230-4769

ID: 200875

Amplius Omsorg AB (Amplius Omsorg AB) ansvarar för innehållet på denna sida.