Konsulent

Cloca Familjehem i Sverige AB

Familjehem, jourhem, behandlingsfamiljer och öppenvård med flexibla och individuellt anpassade lösningar för att varje barn och ungdom ska få förutsättningar att nå sin bästa möjliga utveckling.

Beskrivning:

CloCa Familjehem I Sverige AB tillhandahåller konsulentstödda familjehem inom hela Sverige men främst i Mellansverige. De familjehem som har uppdrag genom CloCa erhåller utbildning i Ett hem att växa i, och deltar i grupphandledning och enskild handledning. Familjehemmen arbetar med Paired Reading för att öka läsförståelse hos barnen så att de ska nå goda resultat i skolan. CloCa Familjehems målgrupp är barn, unga vuxna som av olika skäl behöver bo i familjehem, för åldern ca 0–21 år samt vuxna. På CloCa familjehem vänder vi oss till barn, förälder-barn och ungdomar med omsorgsbrist kombinerat med andra svårigheter eller egen problematik. CloCa är en konsulentstödd familjehemsverksamhet med kvalificerat stöd och handledning till familjehem. Inom familjehemsvården arbetar socionomer med lång erfarenhet av familjehemsvård. CloCa tillhandahåller öppenvårdsinsatser via våra externa konsulter bestående av leg. psykologer, leg. terapeuter och behandlare som efter uppdrag av socialtjänst kan bistå med behandling och utredning till barn och ungdomar i familjehemsvård. Vårt mål är att ge barn, ungdomar och deras familjer flexibla och individuellt anpassade lösningar där varje barn och ungdom ska få förutsättningar att nå sin bästa möjliga utveckling.

 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

CloCa:s familjehem får kontinuerlig handledning och stöd genom hembesök och samtal utifrån behov och vi arbetar ständigt för att de ska fortsätta utvecklas i sina uppdrag. Vi arbetar med uppdragsplaner tillsammans med våra familjehem för att förtydliga mål och delmål utifrån socialtjänstens vård- och genomförandeplaner.  Genom veckovisa risk- och skyddsbedömningar  följs  risker och styrkor/ säkerhet upp för att förhindra sammanbrott och säkerställa god vård.  På så vis kan också bedömningar gällande möjlig återflytt eller utsluss göras i samarbete med uppdragsgivaren. Familjehemmen får regelbunden handledning av konsulent 2 – 4 ggr/ månad, utbildning, grupphandledning samt hög tillgänglighet med beredskap dygnet runt. 

CloCa Familjehem erbjuder även öppenvårdsinsatser riktat till barn, unga och föräldrar via våra externa konsulter. Vi använder legitimerad personal med mångårig erfarenhet av att handleda, utreda, ge stöd och behandling. Våra konsulter genomför psykologutredningar, neuropsykiatriska utredningar på uppdrag av socialtjänsten och vi erbjuder behandling och eftervårdsinsatser utifrån socialtjänstens önskemål. En öppenvårdsinsats kan ges till det enskilda barnet eller ungdomen som är placerad men också innefatta det biologiska nätverket. Öppenvårdsinsatser kan kopplas in i alla våra placeringstjänster. 

Vi utgår från barnkonventionen för att lyfta barnets perspektiv tillsammans med våra familjehem. För att förebygga och minimera risken för sammanbrott erbjuder vi samtal med de biologiska barnen, utifrån ett framtaget material.

Sammantaget innebär det att vi har förmåga och kapacitet att ta emot jourplaceringar samt placeringar där det krävs kraftigt förstärkta insatser inom CloCa Familjehem.

 

 

logotyp Cloca  Familjehem i Sverige AB Cloca Familjehem i Sverige AB

Postadress:
Götgatan 13C 724 62 Västerås

Kontaktpersoner:
Carola Clomèn
Verksamhetschef
010-2044811
Terese Ekinge
Familjehemskonsulent
010-2044814
Ingela Martinsson
konsulent
010-20 44 815
Ulrika Öhnell
Konsulent
0102044812

https://www.cloca.se

Telefon: 010-2044810
Org-nr.: 559100-2703

ID: 200831

Cloca Familjehem i Sverige AB (Cloca Familjehem i Sverige AB) ansvarar för innehållet på denna sida.