Konsulent

Famnest Familjehemsvård

Trygga vuxna, trygga barn

Beskrivning:

Famnest Familjehemsvård

Våra familjehem är utredda noggrant av socionomer med erfarenheter inom individ och familjeomsorgen. Många av våra familjehem har kompetenser av att möta barn med särskilda behov, NPF-diagnoser samt ensamkommande. Även skyddsplaceringar och hedersproblematik är sådant som våra familjehem har erfarenhet av. Det som viktigaste för oss och för våra familjehem är viljan att öppna upp sina hem som en trygg och kärleksfull plats för barnen.

Familjehemmen och våra konsulenter ska sträva efter att ha en god samverkan med socialtjänsten och alla andra inblandade aktörer för att främja barnets utveckling. I samband med placering görs en lämplighetsbedömning i dialog med socialtjänsten med fokus på matchning mellan barnet och familjen. Barnets bästa beaktas och utförs ett genomgång av eventuella risk- och skyddsfaktorer som kan uppstå i familjehemmet utifrån barnets behov samt familjehemmets förutsättningar. Vi föredrar att utföra detta i en dialog med placerande kommun och familjehemmet.

Våra familjehemskonsulenter är socionomer samt beteendevetare som har varit yrkesverksamma inom individ och familjeomsorg som familjebehandlare, socialsekreterare på barn och unga samt har haft många olika föräldrautbildningar och liknande uppdragsutbildningar. Det är viktigt för Famnest att finnas till hands för våra familjehem och uppdragsgivaren.

Kartläggning av barnets behov och familjehemmets styrkor och brister är en av viktigaste aspekter för att kunna ge det stödet som kan lyfta upp resurserna hos familjehemmet och även förstärka deras styrkor så att man når de målen som socialtjänsten har i sina genomförandeplan på ett gott sätt. Detta är möjligt genom att vara tillgänglig för våra familjehem dygnet runt så att man kan kontinuerligt följa upp och handleda familjehemmen med det stödet som behövs. Handledning utförs av konsulenter som har relevant utbildning, erfarenheter samt kompetens inom individ och familjeomsorg. Familjehemsutredningar är utförda i Socialstyrelsens rekommendationer utifrån intervjuer med Socialstyrelsens material samt med hänsyn av BBIC metoden (Barnets bästa i centrum). Famnest använder Pro-fam i sina utredningar. Ett stödmaterial till familjehemsutredningar av Socialstyrelsen.

 

 

logotyp Famnest Familjehemsvård Famnest Familjehemsvård

Besöksadress:
Furuvägen 5 786 33 Vansbro

Kontaktpersoner:
Meral Sekersöz
Föreståndare
076-3244867

https://www.famnestfamiljehemsvård.se

Telefon: 076 3244867
Org-nr.: 559466-4483

ID: 201577

Famnest Familjehemsvård (Famnest AB) ansvarar för innehållet på denna sida.