fbpx

Familj

Familj med tonåring i radhus i Ödåkra

Beskrivning:

Gift par i 50 års åldern med ett hemmavarande barn på 19 år. Familjehemmet bor i ett stort och fint radhus med 5 rum och kök i Ödåkra, och har nära till skolor, aktiviteter och övriga förbindelser.Familjehemsmamman jobbar i vården och är anställd av Helsingborgs kommun. Hon arbetar deltid och är hemma mycket. Familjehemspappan är busschauför och jobbar eftermiddag och kväll. Någon av familjehemsföräldarna är i princip alltid hemma.

Paret gillar att gå upp i tid på helgerna och vara ute och vandra i naturen, ta långa promenader.

Pappan är intresserad av musikintrument och spelar många instrument. Han har uppträtt och spelat på olika tillställningar och bröllop i olika länder. Han är engagerad I sonens fotbolls träningar och själv väldigt fotbollsintreserad. Mamman tycker om att läsa, promenera och umgås med vänner och familj på fritiden. Familjen har ett hus i Kosovo som de hyr ut till andra när de inte är där. Båda vill göra en insats för ungdomar som har hamnat snett och när dottern nu flyttat ut, så passar det bra att ha placering. Paret lever i ett tryggt sammanhang med ekonomisk och social stabilitet med sunda värderingar. De har erfarenhet av ensamkommande barn som placeringar under flera års tid och har uppfostrat egna barn.

Friab Helsingborg Unga

Friab Helsingborg Unga arbetar med kraftigt förstärkt familjehemsvård för ungdomar mellan 12-18 år med en psykosocial problematik. I kombination med den kraftigt förstärkta familjehemsvården arbetar vi med individuellt anpassat stöd och behandling med målet att den unge ska kunna leva ett självständigt liv.
Med drygt 20 års erfarenhet av den kraftigt förstärkta familjehemsvården så finns det god kunskap kring placeringar med flykt och hedersproblematik, självskadebeteende, missbruk, kriminalitet, skolsvårigheter, neuropsykiatriska diagnoser och relationsproblematik.

logotyp Friab familjevårdFriab familjevård
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Helsingborgs stad
Skåne län

Publicerad: 2017-12-11
Senast kontrollerad: 2017-12-11

ID: 127240

Friab familjevård (AB FRIAB Individ & Familj) ansvarar för innehållet på denna sida.