Konsulent

Futura familjehemsvård

Beskrivning:

Vad gör Futura familjehemsvård?

Vi arbetar med individuellt anpassad familjehemsvård. Insatserna kan ske i våra egna familjehem eller om våra uppdragsgivare så önskar, som ett utökat stöd i kommunala familjehem.

Vi anser att det är viktigt att hitta rätt nivå på insatserna och är därför angelägna om att uppdraget ska vara så tydligt som möjligt. Vi utgår från uppdragivarens genomförandeplan/vårdplan och gör sedan upp en arbetsplan utifrån uppdraget. För att säkerställa att vi alla har samma uppfattning gällande uppdragets innehåll och omfattning och därmed underlätta kommunikationen mellan oss familjehemskonsulenter, uppdragsgivare och den berörda klienten har vi valt att återkoppla utifrån BBIC- respektive ASI-rubriker.

Vi utgår från en inlärningsteoretisk grund där fokus är på förändring av dysfunktionella beteenden som ofta ligger till grund för placeringen. Familjevärdarna har en viktig funktion som förebilder. I de fall en mer uttalad beteendeproblematik föreligger gör familjehemskonsulenten en beteendeanalys som underlag för vidare handledning. Samtliga familjehem får kontinuerlig handledning vilken anpassas utifrån klientens behov och uppdragets art.  

Vi är måna om att ha hög tillgänglighet och har beredskap dygnet runt, både som ett stöd för familjehemmen och för akuta förfrågningar gällande placeringar från kommunerna.

Futura familjehemsvård tillhandahåller utbildningar, både för våra egna och för kommunala familjehem, bl.a. ”Ett hem att växa i” och KBT-grund för familjehem.

I de fall en placerad klient har någon form av missbruksproblematik kan vi erbjuda motiverande samtal (MI) och/elleråterfallsprevention (ÅP) som ett komplement till familjehemsvården.  

Vi på Futura familjehemsvård utreder alla familjehem vi samarbetar med. Inför familjehemsutredningen tar vi en telefonkontakt där vi gör en förhandsbedömning om familjens lämplighet. Förutom djupintervjuer som sker i familjens hem, referenstagning och registerutdrag  använder vi oss av socialstyrelsens bedömningsinstrument BRA-fam och i de fall vi bedömer det vara aktuellt även nya Kälvesten.

Målgrupp

Barn, ungdomar och vuxna.

Eget beteende, omsorgsbrist, skydd (hedersrelaterad problematik, våld i nära relation), missbruk

Styrkan med familjehemsvård är att det är möjligt att anpassa insatserna utifrån individens unika behov. Det innebär att vi på Futura familjehemsvård har möjlighet att erbjuda både barn, unga och vuxna denna form av insats, oberoende om behoven beror på bristande omsorg, ensamkommande barn, egen problematik, skydd (hedersrelaterad problematik, våld i nära relationer) eller missbruk.

Övrig verksamhet

Futura familjehemsvård tillhandahåller utbildningar, både för våra egna och för kommunala familjehem, bl.a. ”Ett hem att växa i” och "Traumamedvetet föräldraskap". I de fall en placerad klient har någon form av missbruksproblematik kan vi erbjuda motiverande samtal (MI) och/eller återfallsprevention (ÅP) som ett komplement till familjehemsvården.

Vi på Futura familjehemsvård är certifierade i bedömningsinstrumenten Patriark (hedersrelaterad problematik) samt Sara version 3 (våld i nära relationer).

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Futura familjehemsvård har tillstånd från IVO att bedriva konsulentstödd familjehemsvård. Vi har ramavtal med flertal kommuner samt SKR/Adda.

Vi arbetar med individuellt anpassad familjehemsvård. Insatserna kan ske i våra egna familjehem eller om våra uppdragsgivare så önskar, som ett utökat stöd i kommunala familjehem. Vi anser att det är viktigt att hitta rätt nivå på insatserna och är därför angelägna om att uppdraget ska vara så tydligt som möjligt. Vi utgår från uppdragivarens genomförandeplan/vårdplan och gör sedan upp en arbetsplan utifrån uppdraget. För att säkerställa att vi alla har samma uppfattning gällande uppdragets innehåll och omfattning och därmed underlätta kommunikationen mellan oss familjehemskonsulenter, uppdragsgivare och den berörda klienten har vi valt att återkoppla utifrån BBIC- respektive ASI-rubriker. Vi utgår från inlärningsteoretisk och anknytningstearetisk grund.  Familjehemsföräldrarna har en viktig funktion som förebilder. Samtliga familjehem får kontinuerlig handledning vilken anpassas utifrån klientens behov och uppdragets art. Vid behov kan vi även erbjuda utökad handledning av extern handledare.

Vi är måna om att ha hög tillgänglighet och har beredskap dygnet runt, både som ett stöd för familjehemmen och för akuta förfrågningar gällande placeringar från kommunerna. Futura familjehemsvård tillhandahåller utbildningar, både för våra egna och för kommunala familjehem, bl.a. ”Ett hem att växa i” och "Traumamedvetet föräldraskap". I de fall en placerad klient har någon form av missbruksproblematik kan vi erbjuda motiverande samtal (MI) och/eller återfallsprevention (ÅP) som ett komplement till familjehemsvården. De lagar och förordningar som styr placeringarna är SoL (Socialtjänstlagen), LVU (Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga), LVM (Lag om vård av missbrukare i vissa fall) samt LSS (Lag med stöd och service till vissa funktionshindrad).

logotyp Futura familjehemsvård Futura familjehemsvård

Besöksadress:
Postbox 1431, 701 14 Örebro

Postadress:
Postbox 1431, 701 14 Örebro

Kontaktpersoner:
Annica Pettersson Dirok
Konsulent
070-4817976
Sirpa Hellström
Konsulent
070-3021336
Frida Svalmark
Konsulent
070-6787794

http://www.futurafamiljehemsvard.se/

Telefon: 072-333 57 87
Org-nr.: 559046-2551

ID: 3583

Futura familjehemsvård (Futura familjehemsvård AB) ansvarar för innehållet på denna sida.

Familjer