Familj

Ensamstående man med erfarenhet av ADHD

Beskrivning:

Ensamstående far bosatt i Järfälla född -77 och fyra barn, födda -03, -06, -15 och -17. Endast de två yngre barnen brukar övernatta hos honom varannan helg. De äldre barnen hälsar på men brukar inte övernatta. Familjen bor i en hyreslägenhet på 103 kvm som består av fyra sovrum, ett vardagsrum och ett kök. Nedervåningen har ett vardagsrum, kök, badrum samt trädgård och övervåningen består av 4 sovrum och badrum. Ett av rummen på övervåningen är ständigt ledigt, försedd med fönster och möbler. Det finns goda kommunikationer i nära anslutning till familjens bostad och bostaden är belägen med närhet till skog och natur. I detta område finns två grundskolor och två olika gymnasieskolor. Området är även rikt på idrottsklubbar ifall intresse för idrottsengagemang skulle finnas. Mannen jobbar som operativ trafikledare inom kollektivtrafiken men kan komma hem under arbetstid om behovet finns. Har erfarenhet av pojkar med ADHD i sin roll som fotbollstränare. Mannen talar svenska, somaliska, engelska och lite arabiska och har sitt ursprung i Somalia. Det finns inga djur i hemmet. Mannen vill gärna vara familjehem för pojkar som är 13 år eller äldre som är på väg att hamna i en kriminell livsstil. Han är även öppen för att ta emot pojkar som har mildare grader av ADHD

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Järfälla kommun
Stockholms län

Publicerad: 2024-02-02
Senast kontrollerad: 2024-02-26

ID: 201412

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.