Familj

Ensamstående man med erfarenhet av NPF, villa

Beskrivning:

Ensamstående man född -74 bosatt i Örebro i en stor tvåvåningsvilla på cirka 260. Tre lediga sovrum finns att tillgå för eventuella placeringar. 
I nära anslutning till villaområdet finns ett utbud av nödvändigheter. Det finns mataffärer, busshållsplats, shoppingcentrum, träningsanläggningar och lekplatser inom en kilometer bort. 
Mannen har två pojkar födda 2008 respektive 2010, som har egna sovrum och bor hos honom varannan vecka. Han arbetar idag som egenföretagare inom restaurangbranschen. Han har ingen tidigare placeringserfarenhet men har lång erfarenhet av att arbeta med människor, däribland med barn och ungdomar genom taxibranschen. Han kom i kontakt med barn med NPF och hyperaktivitet när han körde skoltaxin under ett par år. Han har haft olika förtroendeuppdrag som ungdomsledare på olika kurdiska föreningar. Han uppger att han har lärt sig en hel del knep kring hur man bemöter, tacklar, bemästrar och tillgodoser barn och ungdomars olika och specifika behov genom åren. Men hans största erfarenhet kommer från framför allt de egna barnen. Det finns inga husdjur i hemmet och han talar utöver svenska, kurdiska, persiska, dari, tyska, lite arabiska och turkiska. Mannen har sitt ursprung i Kurdistan. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Utredning finns

Kommun:
Örebro kommun
Örebro län

Publicerad: 2023-07-25
Senast kontrollerad: 2024-03-19

ID: 201326

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.