Familj

Erfaret och kompetent par i landet, gård Avesta

Beskrivning:

Man och kvinna från Horndal födda -63 respektive -70 med en hemmavarande dotter född -08. Familjen bor på en stor gård 2 mil från Avesta. På gården finns två hus, en ladugård, verkstad och ett slakteri. I ett av boningshusen som familjen bor i finns fem rum och ett kök. Det finns ytterligare ett boende på gården tillgängligt som bredvidboende med möblerade rum som har fönster tillgängliga.

Det finns bussförbindelsers ungefär 500 meter från gården som gör det möjligt att åka in till både Horndal och Avesta. I Horndal finns närmaste förskola och grundskola. Där finns också tillgång till mataffärer och restauranger samt idrottsanläggningar och simhall. I Avesta finns högstadie- och gymnasieskolor och även folktandvård och vårdcentral. Kvinnan arbetar som timanställd och är flexibel med sin arbetstid medan mannen arbetar som svetsare. Paret har tidigare placeringserfarenhet och har sedan tidigare tagit emot fem placeringar. De har bl.a. erfarenhet av omsorgsbrist pga. missbruk hos föräldern, kriminalitet, psykiskt och fysiskt våld, ADHD och hedersrelaterat våld. Paret talar både svenska och engelska. De har katter, grisar, kaniner och kalvar på gården.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Avesta kommun
Dalarnas län

Publicerad: 2024-02-06
Senast kontrollerad: 2024-03-20

ID: 200858

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.