Familj

Kvinna med bred erfarenhet, hemma på heltid

Beskrivning:

Ensamstående kvinna född -53 hemma på heltid som familjehem. Kvinnan bor i Sjöbö i en tvåplans hyreslägenhet om 98 kvm. Det finns två rum på ovanvåningen avsedda för placerade barn. Området är barnvänligt och det finns flera skolor, vårdcentraler, apotek, restauranger, affärer, butiker samt olika aktiviteter för barn och ungdomar i närheten. Vad gäller sport finns det fotbollsklubbar, basket, karate, pingis, innebandy etc. Lägenheten är relativt centralt och har gång- och cykelavstånd till allt och några hundra meter från bostaden ligger busstationen med goda bussförbindelse till Malmö, Lund och Ystad.

Kvinnan är utbildad till behandlingsassistent och har olika utbildningar så som ADHD, Asberger, borderline samt ett hem att växa i. Kvinnan har tidigare arbetat som personlig assistent samt genomgått en DBT utbildning via familjehemsföretaget Ramlösa. Hon har varit familjehem sedan -93 och har haft 30+ placeringar genom åren. Hon har placeringserfarenhet av nätverksplacering, syskon, uppväxtplacering, ensamkommande, mamma/barn placering, våld i hemmet, skyddsplacering, heder, missbruk samt olika åldrar och bakgrunder. Hon har ett nämndbeslut genom Kävlinge kommun. Kvinnan talar svenska och engelska och har en liten hund.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Sjöbo kommun
Skåne län

Publicerad: 2024-02-05
Senast kontrollerad: 2024-02-29

ID: 201345

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.