Familj

Par i Västerås med erfarenhet av diagnoser

Beskrivning:

Par födda -87 respektive -94 med en hemmavarande son född -15 bosatta i en villa i Västerås på 119 kvm med ett ledigt sovrum att tillgå för eventuell placering. Det finns även ett bredvidboende med egen ingång på gården med plats för en placering. Familjen beskriver området som tryggt och barnvänligt. Bostaden ligger ett kort promenadavstånd från Bäckby centrum och är nära belagt till det mesta. I närområdet finns goda buss- och cykelförbindelser för att ta sig in till stan. I Bäckby centrum finns till tillgång till bland annat vårdcentral, fritidsgård, tandvård, skola, mataffärer och restauranger. Idrottsaktiviteter såsom fotboll, gym, basket och mycket annat finns också i gångavståndet. I närområdet finns det tillgång till många gymnasier och flertalet förskolor. Kvinnan arbetar som konsultchef och mannen arbetar på ett äldreboende. Mannen har tidigare erfarenhet av psykiskt och fysiskt funktionshinder samt synnedsättning genom LSS. Kvinnan har tidigare arbetat inom skola samt kriminalvården med diagnoser och missbruk. Paret har erfarenhet av tidigareplaceringar. Kvinnan talar svenska, kurdiska samt engelska. Mannen talar svenska, kurdiska samt arabiska. Paret har sitt ursprung i Kurdistan och har inga djur i hemmet.

 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Västerås stad
Västmanlands län

Publicerad: 2024-02-06
Senast kontrollerad: 2024-03-20

ID: 201172

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.