Familj

Par med engagemang och erfarenhet

Beskrivning:

Par i 50-årsåldern med tre egna barn varav två är vuxna och utflyttade. En dotter född 2011 bor kvar hemma. Paret bor i en stor villa på 124 kvm  i Hallsberg. Villan är fördelat på fyra sovrum, ett stort vardagsrum och ett kök. Det finns även två toaletter med dusch. Ett sovrum finns tillgängligt för en eventuell placering. Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Det finns lekpark i närheten, fotbollsplaner, fritidsgårdar och även klubbor för exempelvis fotboll och handboll. Det finns även gym och simhall som familjen oftast besöker. Kvinnan arbetar dagtid som städare i kommunen och mannen arbetar som lagerarbetare kvällstid vilket gör att det alltid finns någon hemma. De har förutom sina egna barn även erfarenhet av tidigare placerade barn i hemmet varav två ensamkommande barn samt ett spädbarn. Paret är väl integrerade och talar flytande svenska men även kurdiska och persiska. Familjen är ursprungligen från Iran. I dagsläget har familjen utrymme att ta emot ett barn eller ungdom som är i behov av stöd. Det finns inga djur i hemmet. 

Familjen vill helst ta emot en flicka i åldersspannet 2-18 år. De är även öppna för att ta emot pojkar, i åldern 2–8 år. De kan ta emot en syskonplacering. Familjen vill inte ta emot ett barn eller en ungdom som har ett pågående drogmissbruk och/eller som är utåtagerande.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Örebro kommun
Örebro län

Publicerad: 2024-01-30
Senast kontrollerad: 2024-02-26

ID: 201597

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.